Tiilikaton korjaus

Tiilikaton korjaus
Pyydä ilmainen kuntokartoitus tiilikatollesi!
Haluan kuntokartoituksen

Tiilikaton kunnon tarkistaminen

Tiilikaton kunto tulisi tarkistaa säännöllisesti, jotta mahdolliset ongelmakohdat havaitaan riittävän ajoissa. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että tiilikatto tarkastetaan kaksi kertaa: keväällä lumien sulettua ja syksyllä lehtien pudottua. Lue lisää tiilikaton huolto-artikkelista.

Katolla säännöllisesti vierailu on ensiarvoisen tärkeää, jotka havaitaan pienet ongelmat ajoissa ja ehkäistään suurempien ongelmien syntymistä. Ongelmat tulevat usein ilmi vasta katolle mentäessä, sillä pienet ongelmat ilmenevät harvoin sisätiloissa. Yleisimmin tiilikaton korjausta vaativat ongelmat liittyvät tiilien halkeiluun tai aluskatteen vaurioihin. Myös läpivientien tiivistykset aiheuttavat säännöllisiä ongelmia.

Edellä mainittujen seikkojen tarkastaminen ja korjaaminen huollon yhteydessä ovat meille arkipäivää. Sen lisäksi, että ongelmakohdat korjataan, joudutaan usein vaihtamaan vaurioituneita ruodelautoja tai muita katon tukirakenteita.

Rikkoutuneen kattotiilen vaihtaminen

Rikkoutuneet tiilet on hyvä vaihtaa välittömästi havaitsemisen jälkeen, jotta aluskatteelle päätyvä vesimäärä voidaan minimoida. Rikkoutuneen tiilen voi vaihtaa helposti myös tottumattomampi kaveri. On kuitenkin hyvä muistaa korkealla työskentelyssä huolehtia turvallisuudesta. Rikkoutunut tiili on helpointa vaihtaa siten, että tönäisee rikkoutuneen tiilen yllä olevat tiilet ylöspäin, jolloin rikkoutuneen tiilen voi nostaa pois ja asentaa uusi tilalle.

Kattotiilen paikkaus

Rikkoutuneet tiilet voi myös paikata siihen tarkoitetulla tiilikaton paikkausmassalla. Emme kuitenkaan suosittele kattotiilen paikkaamista massalla, jos on mahdollisuus vaihtaa kattotiili uuteen. Mikään massa ei korvaa ehjää kattotiiltä. Muotoon leikattuja kattotiiliä yleisesti korjataan paikkausmassalla hieman enemmän, sillä kaikilla ei ole tarvittavia työkaluja tiilen leikkaamiseen.

Jos talon tiilikatossa on jiirejä, joissa on paljon rikkinäisiä tiiliä, kannattaa paikalle hälyttää ammattilainen.

Kattotiilen pinnoitus

Kattotiilen pinnoitus (tai maalaus) vahvistaa tiilen rakennetta poistamalla huokoisuutta. Tällöin kattotiili on rakenteellisesti kestävämpi. Tiilikaton pinnoitus myös poistaa kaiken tiiltä rapauttavan kasvuston tiilen pinnasta, mikä tekee tiilestä entistä vahvemman. Säännöllisellä huollolla on siis huomattavan paljon vaikutusta tiilten rikkoutumiseen. Voit lukea kirjoittamamme artikkelin tiilikaton maalauksesta (pinnoittamisesta) täältä.

Jos katollasi on siis paljon rikkinäisiä tiiliä, on syytä harkita tiilikaton maalausta.

Rikkoutuneen aluskatteen paikkaus

Joskus kattotiilet rikkoutuessaan puhkaisevat reikiä aluskatteeseen. Tällöin aluskate tulee korjata välittömästi, jottei talon rakenteet kärsi kosteusvaurioista. Tiilikaton aluskate voidaan korjata ala- ja yläkautta. Aluskate voidaan paikata alakautta yksinkertaisesti teippaamalla reikä umpeen siihen soveltuvalla aluskatteen paikkausteipillä. Yläkautta tehtävä korjaus on vaativampi, mutta kestävämpi tapa korjata rikkoutunut aluskate.

Yläkautta tehtävässä perusteellisessa korjauksessa rikkoutuneen aluskatteen ympäriltä puretaan tiilet pois ja poistetaan ruodelaudoitus. Tämän jälkeen rikkoutunut osa aluskatteesta vaihdetaan uuteen siten, että kaikki alkuperäiset limitykset pysyvät ennallaan taaten 100% vedenpitävyyden.

Aluskatteen osittainen uusiminen yläkautta on haastava toimenpide, joka vaatii ammattitaitoa ja oikeita työkaluja. Tämän vuoksi suosittelemme, että tämä jätetään ammattilaisten huoleksi.

Tiilikaton läpivientien korjaus

Tiilikaton läpivientien, kuten piippujen ja poistoputkien kohdat ovat usein alttiita vuotamaan. Työssämme näemme paljon erilaisia kattoja ja läpivientiratkaisuja. Tämän myötä olemme huomanneet, että suuri osa katon vuototapauksista tapahtuu läpivientien kohdalta. Läpiviennit ovat katon kriittinen kohta.

Osa vuotavista läpivienneistä johtuu virheellisestä tai puutteellisesta asennustavasta. Jos läpiviennissä on käytetty siihen suunniteltuja läpivientikappaleita, on niissä harvoin vuoto-ongelmia. Kuitenkin näitäkin on asennettu virheellisesti, joka on johtanut ruodelautojen kostumiseen. Toinen tapa hoitaa läpiviennit on aluskatteen ylösnostot. Tämä on oikein toteutettuna myös kestävä tapa. Joskus näihin ilmestyy kuitenkin reikiä, jolloin läpivienti täytyy korjata tai uusia kokonaan.

Läpivientien korjaus on ammattitaitoa vaativa toimenpide, jolloin suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin tai johonkin muuhun kattoasiantuntijaan.

Tiilikaton korjaus hinta

Tiilikaton korjauksen hinta vaihtelee vaurioiden laajuuden mukaan. Kaikki meidän suorittamat tiilikaton huoltotoimenpiteet pitävät sisällään rikkinäisten kattotiilien vaihtamisen. Jos katossa on rakenteellisia vaurioita, kuten puutteita läpivienneissä tai reikiä aluskatteessa, näistä sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Suoritamme aina katolle huolellisen tarkastuksen, jossa ilmenee kaikki katossa mahdollisesti olevat vauriot tai puutokset. Kerromme näistä aina asiakkaalle ja suosittelemme parhaaksi näkemämme korjaustoimenpiteet.

Tiilikaton korjaus Helsinki, Espoo, Vantaa

Hoidamme tiilikaton korjaukset Uudenmaan alueella luotettavasti ja ammattitaitoisesti. Jos kotisi sijaitsee Helsingin, Espoon, Vantaan tai vaikka Nurmijärven alueella, ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä ilmainen kuntotarkastus.

Laske hinta tiilikaton huollolle
Laske hinta

Uusimmat referenssit