Kuullotemaalaus

Kuullotemaalattu korkea hirsitalo.
Kuullotemaalauksella voidaan tuoda esiin vaikuttavalla tavalla puun ainutlaatuisuus ja luonnollinen kuviointi. Kuullote luo puulle sitä suojaavan pinnan, kuitenkaan peittämättä sitä.

Kuullotemaalaus on suosittu menetelmä nykyajan arkkitehtuurissa. Uudisrakennusten tehosteet sekä hirsitalot käsitellään usein kuullotteilla. Kuullotteen huoltomaalaus sisältää samat työvaiheet, kuin tavanomainen huoltomaalaus (ks. huoltomaalaus). Uudiskohteissa kuullotekäsittely jakautuu yleensä kolmeen osaan; pohjustukseen sekä pohja- ja pintamaalaukseen. Markkinoilla kuullotteita on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Osa sisältää homesuoja-aineen itsessään, kun taas osa tarvitsee erillisen pohjustuksen. Myös kuullotteiden muut ominaisuudet vaihtelevat valmistajan mukaan. 

Kuullotteen värin valinta on tärkeä vaihe ja se kannattaa tehdä huolellisesti. Sävyn valinnassa auttavat ammattilaiset kaikissa maalikaupoissa. Tämän jälkeen on hyvä tehdä testimaalaukset erilliselle testipinnoille, jotka ovat kuitenkin samaa materiaalia kuin lopullinen käsiteltävä pinta. Testimaalaus suositellaan tehtäväksi vähintään neliömetrin kokoiselle alueelle. Kuullote voi näyttää eri kokoisilla ja laatuisilla pinnoilla hyvinkin erilaiselta. Testimaalausta kannattaa tarkkailla myös eri vuorokauden aikoina eri valossa. Keskipäivän auringossa testimaalaus voi näyttäytyä täysin erilaiselta kuin ilta-aikaan. 

Kun jätät maalauksen meidän huoleksemme, sinun ei tarvitse jännittää kuullotekäsittelyn lopputulosta. 

Kuullotemaalaus vaatii tarkkuutta, malttia ja oikeanlaiset työvälineet. Esimerkiksi hirsitalo käsitellään usein kolmeen kertaan, joka saattaa itse toteutettuna olla haastava projekti. Käsittelyn on välttämätöntä suorittaa siten, että maalausta ei keskeytetä hirren tai laudan keskelle. Mikäli kuullote ehtii kuivua, syntyy jatkoksia, joita ei ole mahdollista korjata jälkeenpäin. Näin ollen maalaus täytyy suorittaa olosuhteista riippuen hirsi/lauta kerrallaan päästä päähän. Jotta tämä on mahdollista, on maalaus suoritettava sellaiselta työtasolta, että tämä onnistuu. Kun jätät maalauksen meidän huoleksemme, sinun ei tarvitse jännittää kuullotekäsittelyn lopputulosta. Me olemme mukana prosessin alusta loppuun ja luovutamme sinulle maalauksen, mikä on takuulla suoritettu ammattimaisesti.

Näin kuullotemaalaus tapahtuu

Kuullotemaalattu sisäänkäynti.

SUOJAUS

Ennen maalausta asiakkaan omaisuus suojataan kevytpeittein. Irtaimisto siirretään pois työn suorittamisen alta. 

IRTOMAALIN POISTO JA SEINÄN PESU 

Ennen maalausta tarkistetaan ulkovuorauksen kunto, ja poistetaan hilseilevä maali. Kun irtoava maali on poistettu, seinät pestään homepesuainetta käyttäen. Pesuaine levitetään seinään ja annetaan sen vaikuttaa hetken. Tämän jälkeen seinät pestään harjan kanssa vedellä kevyesti huuhdellen. Pesun jälkeen seinän annetaan kuivua ennen maalauksen aloittamista. 

MAALAUS 

Kuullotemaalaus maalaus suoritetaan maasta, telineiltä tai nostimelta. Maalaus suoritetaan ylhäältä alaspäin kohteen niin salliessa ja laudat pyritään maalaaman kerralla siten, ettei synny jatkoksia. Isoilla pinnoilla voidaan käyttää maalin levittämisen apuna maaliruiskua, mutta maali hierotaan seinään kuitenkin pensselillä tämän jälkeen. 

Asiakkaamme kertovat

Ehostava teki meille tiilikaton pinnoituksen. Todella hyvää ja osaavaa palvelua! Tekijä todella ystävällinen ja ammattitaitoinen. Suosittelen!
Niklas Huhtanen
Huippu Tiimi, joka teki huippu duunia. Työ sujui ripeästi ja laadukkaasti. Tiimi oli ahkara ja ystävällinen. Vahva suositus.
Laura Kiviaho
Ehostava teki meidän tiilikaton maalauksen Espoon Pohj-Tapiolassa. Kaikki sujui suunnittelun ja sopimuksen mukaan. Vahva suositus kun tarvitset vastaavaa palvelua. Matti Wigg
Matti Wigg
Yli 20 vuotta vanhan tiilikaton kunnostus ja maalaus hoitui ammattitaidolla, joka näkyi erinomaisena työn jälkenä. Kaikki, mistä sovittiin piti. Tekijät olivat olivat mukavia ja kommunikointi sujui jouhevasti.
Jukka Suur-Inkeroinen
★★★★★
Jaakko Aholainen
Ehostavan porukka pelasi kaiken niin nappiin kuin vain mahdollista. Tarjous talon ulkomaalauksesta saatiin nopeasti ja asiakkaan aikaa hukkaamatta, hommat sujuivat aikataulussaan, maalausjälki erittäin siistiä ja vieläpä ihanan aurinkoiset maalarit urakkaa tekemässä. Suosittelen lämmöllä!
Minni Peltonen
Noin 35v vanhan tiilikaton pesu ja maalaus kesäkuussa 2023, puurakenteinen omakotitalo ja katon pinta-ala noin 150m2. Työ suoritettiin erittäin ammattitaitoisesti ja huolellisesti ja lisäksi annetut aikataulut pitivät. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja kommunikaatio mutkatonta. Tiilikatto on maalauksen jäljiltä kuin uusi. Pinnoitteen kestävyys jää toki nähtäväksi, mutta luottamus siihen on tällä hetkellä vahva. Vähintäänkin katto sai tällä toimenpiteellä useamman vuoden/vuosikymmenen jatkoaikaa. Suosittelen Ehostavan palveluita varauksetta kaikille vastaavaa projektia suunnitteleville!
Ari Seppälä
Hyvä lopputulos. Tehtiin mitä sovittiin. Mukavat ihmiset
Olli Nurmi
Hinta kilpailukykyinen, jälki hyvää, palvelu ystävällistä ja ammattitaitoista. Aikataulut sovitun mukaiset. Pääsimme vielä työn aikana sopimaan tulevista lisätöistä, joita emme olleet aiemmin huomanneet pyytää. Mukava antaa nämäkin hankalat maalaustyöt osaaville miehille, koska voi luottaa, että työt hoituu ammattitaidolla ilman ongelmia.
Vesa
Tiilikaton maalaus hoidettiin kaikinpuolin kiitettävästi. Asiointi heti yhteydenotosta lähtien oli sujuvaa ja asiantuntevaa. Vaikka urakka oli haastava, niin kaikki erityisvaatimukset otettiin huomioon. Urakka oli kilpailukykyinen hinta/laatu-suhteeltaan ja kaikki asiat menivät ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Urakka ei sisältänyt piilokuluja, vaan urakan aikana esille tulleet "lisätyöt" hoidettiin osana urakkaa. Työn laatuun ja lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Työmaa-aikainen suojaus ja jälkisiivous hoidettiin myös mallikkaasti. Voin suositella Ehostava Oy:tä maalausurakan hoitoon.
Mika Karhunen
Ehostavan kanssa jo pari yhteistä projektia takana, mukavia ja ammattimaisia kavereita, voin suositella!
Niko Karjalainen
Katon pesu ja maalaus. Erinomaista työtä. Aikataulu piti. Mukavat tekijät. Voin suositella. Katosta tuli kuin uusi.
Jarkko Mäkelä
Ehostava teki meillä tiilikaton pinnoituksen sekä ulkoverhoilun maalauksen. Työn laatu oli erinomainen ja kaverit oikein mukavia ja osaavia. Näitä kavereita on helppo suositella muillekin!
Aleksi Peltola
Ehostava remontoi tiilikattoamme: pesu, uusien tiilien vaihto rikkinäisten tilalle, laittoi sammaleenestoaineet sekä pinnoitti katon. Projekti hoitui sutjakkaasti ja viestintä asukkaille hoidettiin mallikkaasti. Suosittelen.
Mikko Hyökki
Asiallista ja ammattitaitoista palvelua aina arviokäynnistä hyvin ja nopeasti sujuneen urakan loppuun asti. Huolellista työtä ja hyvää jälkeä tehokkaasti ja kilpailukykyiseen hintaan. Arviokäynnin aikana keskustelu oli avointa ja realistista, ilman pakkomyyntiä, suostuttelua tai itsekehua: pelkkä asiallisuus ja ystävällisyys ovat parasta markkinointia. Suunnittelen jo seuraavan urakan tilaamista Ehostavalta, ja oman kokemukseni perusteella voin vilpittömästi suositella tätä yritystä.
Tiina Nevanlinna
Kyllä nyt on mukava tulla kotiin!
Nguyen, Helsinki

Pyydä tarjous lomakkeella

Vastaamme yhteydenottoihin yhden työpäivän kuluessa.

Kiitos, että otit meihin yhteyttä! Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.