Tiilikaton pesu ja myrkytys

Maalattu tiilikatto läheltä kuvattuna.
Tiilikatto on erittäin pitkäikäinen ja näyttävä katemateriaali. Pitkäikäisyydestä huolimatta sitä on syytä huoltaa säännöllisesti. 

Tiilikatto on erittäin pitkäikäinen ja näyttävä katemateriaali. Pitkäikäisyydestä huolimatta sitä on syytä huoltaa säännöllisesti. Tiilikaton ollessa vielä hyväkuntoinen, säännöllinen sammaleen poisto ja torjunta-aineen levitys on oiva huoltotoimenpide. Katon ollessa huonokuntoinen, on parempi tehdä  tiilikaton maalaus. Oikeilla menetelmillä saadaan poistettua katolle muodostuneet kasvustot, ja torjunta-aine pitää huolen että myös kasvuston juuret tuhoutuvat. Sammal ja muu kasvusto on hyvä poistaa tiilikatolta rapautumisen ja huokoisuuden välttämiseksi. Kasvusto rapauttaa ja tekee tiilen huokoiseksi tunkeutuessaan tiilen sisään. Huokoisuus edesauttaa pakkasrapautumista ja aiheuttaa tiilien halkeilua. Puhdas katto myös näyttää hyvältä. 

Käytettävä torjunta-aine toimii pitkävaikutteisesti, joka pitää huolen, että loputkin kasvustot tuhoutuvat katolta. 

Sammal voidaan poistaa katolta useilla eri keinoilla. Suosimme sammaleen mekaanista poistoa rapsuttamalla, jolloin suurin osa sammaleesta saadaan katolta pois tiilen pintaa vaurioittamatta. Tämän jälkeen katolle levitetään sammaleentorjunta-aine, joka jätetään katolle. Kattoa ei tarvitse huuhdella toimenpiteen jälkeen. Käytettävä torjunta-aine toimii pitkävaikutteisesti, joka pitää huolen, että loputkin kasvustot tuhoutuvat katolta. 

Tiilikaton huolto, kuinka tapahtuu? 

Tiilikaton maalaus työvaihe.

Katon kunnon tarkastus 

Katon kunto tarkastetaan ja kaikki rikkoutuneet tiilet vaihdetaan uusiin. Katolle voidaan myös asentaa harjatiiviste tarvittaessa. 

Sammaleen poisto ja myrkytys 

Katolla oleva sammal poistetaan mekaanisesti raaputtamalla käyttäen tähän tarkoitukseen suunnattua työkalua. Kun sammal on poistettu, levitetään torjunta-aine kuivalle katolle ja jätetään se vaikuttamaan. 

Loppusiivous 

Kun sammal on poistettu ja katolle on levitetty torjunta-aine, puhdistamme pihan katolta tulleesta sammaleesta ja muista epäpuhtauksista. Tyhjennämme aina myös vesikourut. Toimitamme syntyneet puutarhajätteet sekä roskat jatkokäsittelyyn.

Asiakkaamme kertovat

Ehostava teki meille tiilikaton pinnoituksen. Todella hyvää ja osaavaa palvelua! Tekijä todella ystävällinen ja ammattitaitoinen. Suosittelen!
Niklas Huhtanen
Huippu Tiimi, joka teki huippu duunia. Työ sujui ripeästi ja laadukkaasti. Tiimi oli ahkara ja ystävällinen. Vahva suositus.
Laura Kiviaho
Ehostava teki meidän tiilikaton maalauksen Espoon Pohj-Tapiolassa. Kaikki sujui suunnittelun ja sopimuksen mukaan. Vahva suositus kun tarvitset vastaavaa palvelua. Matti Wigg
Matti Wigg
Yli 20 vuotta vanhan tiilikaton kunnostus ja maalaus hoitui ammattitaidolla, joka näkyi erinomaisena työn jälkenä. Kaikki, mistä sovittiin piti. Tekijät olivat olivat mukavia ja kommunikointi sujui jouhevasti.
Jukka Suur-Inkeroinen
★★★★★
Jaakko Aholainen
Ehostavan porukka pelasi kaiken niin nappiin kuin vain mahdollista. Tarjous talon ulkomaalauksesta saatiin nopeasti ja asiakkaan aikaa hukkaamatta, hommat sujuivat aikataulussaan, maalausjälki erittäin siistiä ja vieläpä ihanan aurinkoiset maalarit urakkaa tekemässä. Suosittelen lämmöllä!
Minni Peltonen
Noin 35v vanhan tiilikaton pesu ja maalaus kesäkuussa 2023, puurakenteinen omakotitalo ja katon pinta-ala noin 150m2. Työ suoritettiin erittäin ammattitaitoisesti ja huolellisesti ja lisäksi annetut aikataulut pitivät. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja kommunikaatio mutkatonta. Tiilikatto on maalauksen jäljiltä kuin uusi. Pinnoitteen kestävyys jää toki nähtäväksi, mutta luottamus siihen on tällä hetkellä vahva. Vähintäänkin katto sai tällä toimenpiteellä useamman vuoden/vuosikymmenen jatkoaikaa. Suosittelen Ehostavan palveluita varauksetta kaikille vastaavaa projektia suunnitteleville!
Ari Seppälä
Hyvä lopputulos. Tehtiin mitä sovittiin. Mukavat ihmiset
Olli Nurmi
Hinta kilpailukykyinen, jälki hyvää, palvelu ystävällistä ja ammattitaitoista. Aikataulut sovitun mukaiset. Pääsimme vielä työn aikana sopimaan tulevista lisätöistä, joita emme olleet aiemmin huomanneet pyytää. Mukava antaa nämäkin hankalat maalaustyöt osaaville miehille, koska voi luottaa, että työt hoituu ammattitaidolla ilman ongelmia.
Vesa
Tiilikaton maalaus hoidettiin kaikinpuolin kiitettävästi. Asiointi heti yhteydenotosta lähtien oli sujuvaa ja asiantuntevaa. Vaikka urakka oli haastava, niin kaikki erityisvaatimukset otettiin huomioon. Urakka oli kilpailukykyinen hinta/laatu-suhteeltaan ja kaikki asiat menivät ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Urakka ei sisältänyt piilokuluja, vaan urakan aikana esille tulleet "lisätyöt" hoidettiin osana urakkaa. Työn laatuun ja lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Työmaa-aikainen suojaus ja jälkisiivous hoidettiin myös mallikkaasti. Voin suositella Ehostava Oy:tä maalausurakan hoitoon.
Mika Karhunen
Ehostavan kanssa jo pari yhteistä projektia takana, mukavia ja ammattimaisia kavereita, voin suositella!
Niko Karjalainen
Katon pesu ja maalaus. Erinomaista työtä. Aikataulu piti. Mukavat tekijät. Voin suositella. Katosta tuli kuin uusi.
Jarkko Mäkelä
Ehostava teki meillä tiilikaton pinnoituksen sekä ulkoverhoilun maalauksen. Työn laatu oli erinomainen ja kaverit oikein mukavia ja osaavia. Näitä kavereita on helppo suositella muillekin!
Aleksi Peltola
Ehostava remontoi tiilikattoamme: pesu, uusien tiilien vaihto rikkinäisten tilalle, laittoi sammaleenestoaineet sekä pinnoitti katon. Projekti hoitui sutjakkaasti ja viestintä asukkaille hoidettiin mallikkaasti. Suosittelen.
Mikko Hyökki
Asiallista ja ammattitaitoista palvelua aina arviokäynnistä hyvin ja nopeasti sujuneen urakan loppuun asti. Huolellista työtä ja hyvää jälkeä tehokkaasti ja kilpailukykyiseen hintaan. Arviokäynnin aikana keskustelu oli avointa ja realistista, ilman pakkomyyntiä, suostuttelua tai itsekehua: pelkkä asiallisuus ja ystävällisyys ovat parasta markkinointia. Suunnittelen jo seuraavan urakan tilaamista Ehostavalta, ja oman kokemukseni perusteella voin vilpittömästi suositella tätä yritystä.
Tiina Nevanlinna
Kyllä nyt on mukava tulla kotiin!
Nguyen, Helsinki

Pyydä tarjous lomakkeella

Vastaamme yhteydenottoihin yhden työpäivän kuluessa.

Kiitos, että otit meihin yhteyttä! Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.