Tiilikaton pinnoitus Henttaalla

Tiilikaton pinnoitus
Pahoin sammaloitunut tiilikatto
Pahoin sammaloitunut tiilikatto

Tiilikatto oli sammaloitunut pahasti, vaikka katto olikin pesty ja puhdistettu viisi vuotta sitten. Pesussa oli ilmeisesti käytetty liian suurta painetta, jolloin tiilen pinta oli kulunut ja muuttunut huokoiseksi. Tällöin tiilikatto on altis keräämään kasvustoa ja likaa.

Tiilikatto kahden pinnoituskerran jälkeen
Pesun ja kahden maalauskerran jälkeen.

Tiilikatto pestiin huolellisesti, ja tiiliseinät suojattiin pesuroiskeilta pudottamalla muovit räystäiltä. Pesusta aiheutuneet sotkut siivotaan aina huolellisesti.

Likainen tiilikatto
Likainen tiilikatto ennen maalausta.

Maalamalla tiilikaton huokoisuus vähenee, ja katto saa tasaisen kauniin värin. Maalattu katto ei ole myöskään niin herkkä likaantumaan tai halkeilemaan.

Pinnoitettu tiilikatto maasta kuvattuna.
Tiilikatto kahden maalauskerran jälkeen.

Tiilikatolle asennettiin myös harjatiiviste estämään roskien päätymisen aluskatteen ja tiilen väliin. Tällä ehkäistään ikävien tukoksien syntyminen. Kohteella maalattiin myös räystäsaluslaudoitus.

Pinnoitettu tiilikatto
Myös kuvassa näkyvä vaja sai uuden ilmeen.

Kattotiili oli tällä katolla melko yleinen Doppel Pfanne, jonka valmistus on lopetettu ajat sitten. Korvaavia tiiliä on kuitenkin vielä toistaiseksi saatavilla, joskin vain rajoitetun ajan, sillä myös niiden valmistus on lopetettu. Kannattaakin varmistaa, että vaihtotiiliä on riittävästi.

Laske hinta helposti laskurilla tai pyydä ilmainen tarjous
Laske hintaPyydä tarjous